Materiaal & Onderhoud

Materiaal & Onderhoud

Voor ieder product geldt: verzorg het met liefde en je kunt er langer plezier van hebben.

Onze sieraden zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Hierbij geven wij je meer informatie over de materialen en hoe je het zo lang mogelijk mooi houdt.

Stainless steel
Alle stainless steel sieraden, ook wel roestvrij staal (RVS) sieraden genoemd, zijn duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Het voordeel van roestvrij staal is dat het, bij zorgvuldig gebruik, langdurig zijn kleur behoud. Let extra goed op met chloor, want chloor tast de beschermlaag van het stainless steel aan. Daarnaast is Stainless Steel allergie vrij!

Glaskralen / rocailles
De glaskralen, ook wel rocailles genoemd, die we gebruiken voor onze sieraden zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ze kunnen tegen een stootje en transpiratie, maar om verkleuring te voorkomen raden we aan om er niet mee te douchen of te zwemmen. De goud- en zilverkleurige kralen bevatten een laag met gouden/zilveren plating. Na verloop van tijd kan de plating slijten en wordt de heldere glaskraal onder de laag zichtbaar. Dit proces wordt versnelt bij aanraking met water en contact met crèmes en parfum.

Metaal, Messing, Brass
Al onze metalen sieraden zijn nikkelvrij. Over dit materiaal zit een laagje goud of zilver. Dit laagje kan verkleuren, slijten of vervagen, hoe snel je sieraden zullen verkleuren is afhankelijk van de PH-waarde van je huid en verzorging van je sieraden. 

925 Sterling Silver
bestaat voor 92,5% uit zilver en 7,5% uit koper of een ander metaal. Dit andere metaal wordt toegevoegd voor de stevigheid.Een nadeel van 925 sterling zilver is dat het kan verkleuren door weersinvloeden en de PH-waarde van je huid. Je sieraad kan hierdoor verkleuren of zwart worden. Geen nood! Door zilverpoets te gebruiken, kun je je sieraad weer mooi glimmend maken.


TIPS OM HET LANGST VAN JE SIERADEN TE KUNNEN GENIETEN

Met deze tips blijven je sieraden zo lang mogelijk mooi:

*Doe je sieraden af als je gaat sporten
*Wacht ongeveer 30 minuten met het omdoen van je sieraden als je net crème op je huid hebt gesmeerd.
*Vermijd contact met haarlak, parfum en andere sprays.
*Doe je sieraden af als je gaat zwemmen.
*Doe je sieraden af bij contact met water zoals zwemmen, afwassen of schoonmaken.